У SpaceX справи підуть навіть краще, ніж очікувалося, написав у своєму Твіттері Ілон Маск. В компанії очікували цього року зайняти 65% глобальної маси запуску на орбіту. Проте навіть без врахування Starship, зростаючий попит на орбітальні запуски дозволить підвищити частку компанії до 70%. А все завдяки самовипилюванню «космічної держави» та її корпорації «Роскосмос». Світ та бізнес переживе їхній самостріл.

Зокрема британська компанія супутникового інтернету OneWeb, яка є прямим конкурентом для Starlink, уклала угоду зі SpaceX на запуск своїх супутників. Причому перший їхній запуск очікується вже цього року.

Угода була укладена після того, як «Роскосмос», погрожував зірвати запуск супутників OneWeb, висунувши безглузду вимогу про гарантії їхнього невикористання у військових цілях.

OneWeb і Великобританія відмовилися підкоритися вимогам, і компанія припинила всі подальші запуски своїх супутників з Казахстану. «Роскосмос» відкотив ракету «Союз», яка перевозила 36 супутників OneWeb, зі своєї стартової панелі, і супутники ще не повернуті компанії. Її керівництво не впевнено, що вони коли-небудь будуть повернуті.

У OneWeb не було швидких варіантів для виведення на орбіту решти 220 з 648 потрібних супутників. Проте рішенням стали домовленості зі SpaceX, хоча точні умови угоди є «конфіденційними», як повідомляє OneWeb.

«Ми дякуємо SpaceX за підтримку, яка відображає наше спільне бачення безмежного потенціалу космосу», – сказав Ніл Мастерсон, генеральний директор OneWeb. «З цими планами запуску ми готові завершити створення нашого повного парку супутників і забезпечити надійне, швидке та безпечне з’єднання по всьому світу».