Студія Black Mermaid та видавець Humble Games анонсували Moonscars, стильний готичний 2D-бойовик у дусі Dark Souls. Гра від україно-молдавської інді-команди повинна вийти влітку 2022 р. на ПК. Консольний реліз теж є у планах, але пізніше.

Moonscars – це похмурий 2D-soulslike про глиняний трансгуманізм та бунт творіння проти свого творця. Сива Ірма (Grey Irma) шукає божевільного генія Скульптора, бо лише той здатен розкрити таємницю її існування. На шляху до мети Ірма сформує безліч глиняних реплік самої себе, кожна зі своїми особливостями. Але лише одній з Ірм судиться досягти мети.

Тобто геймплейно Moonscars – це хардкорний слешер з елементами Метроідванії. Фокус у грі зроблено саме на бойовій системі, з мінімумом платформінгу. Досліджуючи нові локації Ірма посилюється, вивчає нові закляття та збирає амулети.

Похмурий світ Moonscars, натхнений східноєвропейським Середньовіччям та картинами голландських майстрів (Рембрандт, Вермеєр), не пробачає помилок. Після смерті чергової репліки Ірми настає Місячний Голод: Місяць, жорстоке божество жадає жертв і робить ворогів сильнішими аж доки не насититься.

Гру розробляють три людини: геймдизайнер та сценарист Андрій Мороз (Київ, Україна), програміст Олександр Романчук (Кишинів, Молдова), та художник Штєфан Семьонов (Кишинів, Молдова).

Цікаво, що автори взагалі не планують російського перекладу, але українська мова у грі звичайно ж буде. На Steam підтримка української ще не вказана, але автори запевнили нас, що вона обов’язково з’явиться.

Що ж, побажаємо авторам наснаги та будемо чекати релізу.