Тайванська компанія XDynamics повідомляє, що передасть українським військовим власні дрони моделі Evolve 2.

Такі дрони можуть розвивати швидкість до 90 км/год та доставляти невеликі вантажі з медикаментами та іншим, тож можуть використовуватися у миротворчих цілях. Безпілотники Evolve 2 можуть знаходитися у повітрі до 33 хвилин та мають максимальну дальність польоту 11 км. Вони поставляються з фірмовими “безшумними гвинтами”, які забезпечують певне маскування.

Компанія XDynamics надасть ЗСУ 10 дронів Evolve 2 для доставлення медикаментів

Речник XDyanamics Берт Хсу (Bert Hsu) заявив, що компанія “підтримує мир і виступає проти війни”. Він додав, що передані Україні моделі Evolve 2 будуть використовуватися для миротворчої діяльності та транспортування медикаментів. За словами Хсу, українські користувачі безпілотників зможуть отримувати високоякісне зображення у критичні моменти під час надання гуманітарної допомоги.

Генеральний секретар Партії розбудови держави Тайваню Ван Сін-Хуан (Wang Hsing-Huan) заявив, що і Тайвань, і Україна захищають демократію від тоталітарних режимів, тому вони повинні “стояти разом на одному фронті”. Також він додав, що дрони є потужною зброєю в сучасній інформаційній війні, а також корисні для гуманітарних місій.

Ван окремо зазначив, що багато дронів виробляються в Китаї, і стверджував, що Пекін співпрацює з Москвою, щоб відключити деякі функції дронів, які продаються в Україні, “загрожуючи виживанню українців”. Ван наголосив, що Партія співпрацює з XDynamics Taiwan, щоб надати дрони та гарантує, що пристрої не будуть обмежені або погіршені, а зібрана з них інформація не має потрапити “у руки ворога”.