Польська студія CD PROJEKT RED щойно оголосила, що наступна частина серії відеоігор The Witcher вже в розробці та буде використовувати новий рушій – Unreal Engine 5, від Epic Games.

Нова гра розпочне нову сагу у всесвіті The Witcher і, судячи з першого зображення, що оприлюднила студія, в грі буде новий герой, який належить до нової школи – школи Рисі, яка жодного разу не згадувалася у попередніх іграх. З іншого боку медальйон, що показано, можливо відсилає нас до школи Кота.

Як і попередні частини, це буде однокористувацька AAA CRPG c акцентом на сюжет та наслідки виборів, які робить гравець.

Крім того, CD PROJEKT RED також оголосила, що після 13 років розробки власного рушія REDengine, студія в рамках багаторічного стратегічного партнерства з Epic Games переходить на новітню версію Unreal Engine 5. Нова співпраця з Epic охоплює не лише ліцензування рушія, а й технічну підтримку, у тому числі майбутні версії Unreal Engine.

Розробники з CD PROJEKT RED будуть співпрацювати з розробниками з Epic з основною метою – допомогти адаптувати рушій для роботи з відкритим світом, починаючи з розробки наступної гри франшизи The Witcher.

Це дуже гарна новина, яка дозволяє сподіватися, що нова гра CD PROJEKT RED буде не такою глюкавою, як горезвісна Cyberpunk 2077.

Наразі про нову частину The Witcher більш нічого не відомо і здається до виходу гри ще не менш як 2-3 роки. Що ж, ми почекаємо.