Компанія Epic Games повідомила, що направить весь дохід від своєї гри Fortnite у період з 20 березня до 3 квітня 2022 року на гуманітарну допомогу людям, які постраждали внаслідок війни в Україні. Окрім того, в цій акції візьме участь Xbox, яка також передасть весь свій дохід від Fortnite за цей період, що дозволить зібрати більше коштів.

Гуманітарні організації, яким передадуть зібрані гроші надають безпосередню та екстрену підтримку, у тому числі забезпечуючи людей медичною допомогою, їжею, чистою водою, необхідними продуктами, юридичними консультаціями та притулком.

На гуманітарні потреби українців Epic буде перераховувати всі покупки у Fortnite за реальні гроші, здійснені в період з 20 березня до 3 квітня 2022 року. Це можуть бути набори В-баксів, підписка «Загін Fortnite», подарункові бойові перепустки та косметичні набори, що продаються за реальні гроші (наприклад, «Мандрівник порожнечі»). Також будуть враховуватися куплені в роздрібних магазинах косметичні ігрові предмети або картки з В-баксами, якщо вони будуть активовані у грі протягом зазначеного вище терміну. Покупки за В-Бакси не враховуватимуться, оскільки В-Бакси не є реальною валютою.

Під усім доходом Epic, який принесе Fortnite, розуміється сукупна вартість всіх покупок ігрових товарів Fortnite (включно з активацією кодів з роздрібних магазинів), здійснених у всьому світі у зазначений період, без урахування податків, зборів сторонніх платформ чи повернень. Microsoft направить у вигляді допомоги всю чистий виторг з продажу контенту Fortnite в Microsoft Store у всіх країнах, де продається Fortnite.