Війна з Україною принесла рашистам не тільки фінансові та економічні проблеми через санкції, але й боляче вдарила по індустрії розваг. Фактично всі легальні сервіси стрімінгу фільмів, серіалів та музики покинули Росію, студії більше не прокатують картини в кінотеатрах, а найпопулярніші іноземні письменники, такі як Стівен Кінг, заявили про розрив стосунків з російськими видавництвами.

На фоні відсутності доступу до легального іноземного контенту, влада рашистів почала робити заяви щодо розблокування торрент-трекера RuTraсker, що був заблокований в Росії на вимогу правовласників ще у 2016 році.

«Ми завжди були та залишаємось поза політикою. У поточній ситуації розблокування RuTracker є явним політичним жестом, який перетворює нас на інструмент маніпулювання. Тим більше, що законних підстав для розблокування немає (як, втім не було законних підстав для блокування).

Можливе розблокування RuTracker несе певні ризики для наших користувачів, які заходитимуть на нього зі своїх IP-адрес, не використовуючи VPN. Правовласники нікуди не поділися, статті за «піратство» ніхто не скасовував. Спілкування з держорганами Росії, які вимагають видати їм особисті дані користувачів, ми теж не шукаємо. Тому в поточній ситуації ми категорично проти та перешкоджатимемо такому «розблокуванню», – йдеться в заяві RuTraсker.