Нещодавно концерн Stellantis, один зі світових автомобільних гігантів, показав свою позицію щодо подій в Україні. Так, 10 березня виконавчий директор Stellantis Карлос Таварес заявив про призупинення експорту та імпорту автомобілів для російського ринку. Компанія Stellantis виступає проти всіх форм насильства та агресії, та всіх воєнних дій на території України, тому очевидною відповіддю на поточну ситуацію стала відмова від експорту та імпорту автомобілів Citroen, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot для російського ринку.

Водночас представництво Stellantis в Україні з 1 березня впровадило програму технічної підтримки автомобілів брендів Peugeot, Citroen, Opel, що належать державним та комунальним установам нашої країни. Програма технічної підтримки автомобілів передбачає усі види ремонтних робіт, що необхідні для забезпечення належного функціонування транспортного засобу.

Українське представництво Stellantis докладає зусиль, щоб запустити роботу сервісних центрів у великих містах України, аби надавати оперативний ремонт для автомобілів, що знаходяться у державній та комунальній власності: швидка медична допомога, служба національної поліції, аварійні служби, комунальні підприємства тощо. Всі роботи виконуються коштом компанії «Пежо Сітроен Україна». За посиланням можна знайти актуальний список дилерських центрів, які зараз працюють.

І це лише один з прикладів. Адже можна згадати компанію Nissan, що виділила 2,5 млн євро для підтримки народу України. Або ініціативи місцевих імпортерів, що передають автомобілі на потребу ЗСУ та тероборони: як мінімум, варто згадати Toyota та Ford.

Варто відзначити, що приклад Stellantis з російським ринком не є поодиноким. Адже ще раніше, наприкінці лютого та на початку березня, багато провідних світових виробників заявили про зупинку імпорту автомобілів на російський ринок: VAG (Volkswagen, Audi, Skoda), Mercedes та BMW, JLR (Jaguar Land Rover), Suzuki й Nissan, Renault та ін. Більшість компаній використовують формулювання «призупинили» та заявляють про «проблеми з логістикою». Але цілком зрозуміло, що стоїть за цими термінами: неможливість роботи на російському ринку, допоки політика країни не стане нормальною.

Звісно, безліч експертів можуть заявити «але у них вже є заводи» – так, є. Проте всі ці заводи працюють, як автоскладальні: тобто збирають автомобілі з компонентів, що імпортуються. Навіть якщо налагоджене штампування, зварювання, фарбування кузову, все одно не обійтися без подушок безпеки чи різноманітних блоків керування. І ось тут виникають проблеми з імпортом, що вже призвели до зупинки місцевих автозаводів – знову таки «через проблеми з логістикою». Зупиняється навіть «ісконно-місцевий» ВАЗ: виявилось, без складних імпортованих компонентів, завод може виробляти лише дві найпростіші моделі автомобілів. Певну активність демонструють корейські та китайських компанії, проте згодом вони або також зупинять постачання/виробництво автівок або помітно підвищать ціни на автомобілі.

Та й загалом: зупиняються заводи з виробництва шин, зупиняється постачання запчастин до автомобілів, зупиняється імпорт вантажівок та спільні підприємства з виробництва вантажівок. Тобто – не буде що виробляти, чим возити, як ремонтувати. То ж, констатуємо факт: загалом російський автомобільний ринок йде вже відомим курсом військового корабля.