Додаток «Повітряна тривога», що надсилає сповіщення про початок і закінчення повітряної тривоги в окремих областях України, вже завантажили понад 3,5 млн користувачів. Ajax Systems та команда stfalcon.com за підтримки Міністерства цифрової трансформації України постійно працюють над оновленнями застосунку та запускають нові рішення для швидкого інформування українців про тривоги.

Нижче перелік важливих оновлень додатку «Повітряна тривога»:

  • Користувачі iOS та Android можуть регулювати гучність сповіщень про початок і завершення тривоги;
  • Мобільні оператори в Україні не зніматимуть мегабайти за користування додатком «Повітряна тривога»;
  • Ajax Systems створили єдиний Telegram-канал «Повітряна тривога», що дублює всі сповіщення застосунку.

Налаштування гучності сповіщень — доступно у версії 2.2.

Відтепер користувачі «Повітряна тривога» версії 2.2. можуть регулювати гучність сигналу про початок і завершення тривоги, якщо це необхідно.

Користувачі iOS (iPhone) можуть вимкнути критичні сповіщення та отримувати інформацію про тривоги на рівні звичайних сповіщень. Для цього:

  • Зайдіть у «Налаштування»;
  • Знайдіть застосунок «Тривога!» та відкрийте його налаштування;
  • Натисніть «Сповіщення»;
  • Вимкніть «Критичні сповіщення».

Після цього звук сирени лунатиме на тому ж рівні гучності, що й всі інші звуки телефону. Зауважте, що в такому випадку застосунок не зможе ігнорувати режими тиші та сну.

Користувачі телефонів Android можуть регулювати сигнал у самому застосунку. Для цього:

  • Відкрийте вкладку «Налаштування». Якщо ви не бачите вкладки «Налаштування» у застосунку, оновіть його до останньої версії;
  • Встановіть комфортний рівень звуку;
  • Щоб вимкнути сигнал потрібно натиснути на сповіщення про тривогу;
  • Після цього відкриється застосунок та вимкнеться звук сповіщення.

Мобільні оператори в Україні забезпечили нульовий трафік для застосунку «Повітряна тривога».

Оператори «Київстар», Vodafone та lifecell не зніматимуть з рахунків клієнтів мегабайти за користування додатком «Повітряна тривога». Для нього встановлено безліміт.

«Повітряна тривога» тепер має Telegram-канал.

Команда Ajax Systems отримала багато запитів на API додатку «Повітряна тривога», проте з питань безпеки не може широко ділитися доступом до софту. Тому вони створили єдиний Telegram-канал https://t.me/air_alert_ua, який приймає сигнали від додатка «Повітряна тривога» і миттєво публікує повідомлення про початок та завершення тривог у різних областях України. Інформація надходить безпосередньо від обласних адміністрацій України, тому є одним із найбільш оперативних каналів інформування.

У каналі публікуються виключно повідомлення про початок і завершення тривоги в окремих областях і територіальних громадах України. Підписники можуть відстежувати тривоги одночасно у всіх областях і територіальних громадах, які доступні у додатку «Повітряна тривога». Канал може бути корисним інструментом для регіональних телеканалів, радіостанцій, ЗМІ, а також розробників інтерактивних карт чи інших сервісів, що інформують населення про повітряні тривоги.

Нагадуємо, що сповіщення застосунку «Повітряна тривога» та у Telegram-каналі — це додаткова можливість отримати сигнал тривоги. Будьте уважні до вуличних сирен і попереджень, а також користуйтесь іншими каналами сповіщень про тривоги. Наприклад, підпишіться на вашу обласну адміністрацію у Telegram. Список адміністрацій: https://bit.ly/3tn5wAD.

Завантажити застосунок «Повітряна тривога»:

На iOS;

На Android;

На Huawei.