Артем Зекун — дизайнер компанії MacPaw — на момент початку війни був у відпустці в Грузії. Він не залишався осторонь та намагався допомагати зв’язати людей які потребували допомоги з тими, хто міг її надати. 

Згодом зібраної інформації ставало все більше і вона поєднувалася в одну базу. Артем зв’язався з парою волонтерів, а пізніше вони долучилися до ще більшої організації, яка займалася тим самим.

Через якийсь час люди, яким я допоміг, почали надсилати мені нову інформацію, і так почала збиратися ця база. Я запустив рекламу в Instagram, щоб більше людей дізналися про неї, — розповідає Артур. — Мені почали писати незнайомі люди та надавати інші корисні посилання. Я зрозумів, що треба поєднувати зусилля, і долучився до групи волонтерів з Білорусі, Анастасії Назарової та Іллі Довнара. Незабаром з нами зв’язалася інша міжнародна волонтерська група, яка збирала інформацію по всій Європі про умови в’їзду до країн ЄС, хто дає прихисток біженцям та інші види допомоги.

Так з’явився ресурс allhelpua.info. Зараз на ньому можна знайти наступну інформацію:

  • актуальні способи евакуації з України;
  • черги на кордонах (оновлюється в реальному часі);
  • умови проживання в країнах ЄС;
  • де шукати житло в країнах ЄС;
  • де отримати безкоштовну медичну, психологічну на юридичну допомогу;
  • інша корисна інформація (офіційні джерела інформації, як допомогти, корисні додатки тощо).

Робота над ресурсом не припиняється та команда не відмовиться від допомоги. Якщо ви маєте час та змогу допомогти з деталізацією та актуалізацією інформації про країни ЄС, долучитися до команди можна написавши на пошту: [email protected].

Разом до Перемоги!