«Нова пошта Глобал», що входить до групи компаній «Нова пошта», від 12 березня відновила відправлення відправлень за кордон, за винятком Молдови.

Тепер із будь-якого працюючого відділення можна оформити міжнародне відправлення за тими ж самими тарифами, що й раніше.

Щоб оформити міжнародне відправлення у відділенні «Нова пошта», потрібно:

принести відправлення, але обов’язково у розгорнутому вигляді, щоб зробити його загальний опис відповідно до митного законодавства та встановити оголошену вартість;

назвати країну, місто, індекс та точну адресу, куди потрібно доставити відправлення. Крім того, назвати ПІБ, контактний телефон та адресу електронної пошти одержувача;

при надсиланні більше однієї позиції з клієнтом обов’язково зв’яжеться телефоном співробітник «Нової пошти Глобал» для заповнення інвойсу для митниці.

Перед відправкою важливо ознайомитися з митним законодавством країни, до якої хочете відправити відправлення, а також пам’ятати, що мито у країні одержувача завжди сплачує сам одержувач. Також заявку на міжнародне відправлення можна оформити в особистому кабінеті на сайті «Нової пошти».

«Нова пошта» працює майже всюди, але не всіма відділеннями. Список працюючих відділень змінюється щоденно, інформація оновлюється за цим посиланням.