З початком вторгнення рашистських військ на територію України, постійні сирени та авіаудари, на жаль, стали буденністю для українців. Розробники додатків на державному та приватному рівнях вже встигли попіклуватися про такі сповіщення для громадян, що дозволяє у випадку подібної небезпеки отримати попередження одразу у смартфоні. Але це не все.

Компанія Google працює над такими сповіщеннями для Android-пристроїв на системному рівні. В розборі APK було знайдено відповідні розділи, які кажуть про це, повідомляє XDA-Developers.

З того, що ми бачимо, Google додав рядки, які стосуються попереджень про повітряні нальоти прямо в сервісах Google Play версії 22.06.15. Нижче ми опублікували рядки англійською мовою, проте рядки також присутні в додатку як українською, так і російською мовами:

Air Raid Warning Details Preference Key

You may get a notification when the air raid alert is issued, and another notification when the air raid alert is canceled. The Government of Ukraine provides all air raid alert information.

If you are in an area where the Government of Ukraine has issued an air raid alert

” Keep in mind:

  • There may not be an official alert for all air raids.
  • You may not receive a notification every time an alert is issued or canceled.
  • You should not rely on the notifications as your sole source of information.
  • This feature uses only your device’s approximate location to send notifications about potential air raids. Google does not use this location information to track or identify you.

    How it works

    Air Raid Alerts Main Switch Key

    Сповіщення про повітряні тривоги в Україні

    Ukraine air raid alerts

    ”The Government of Ukraine issued an alert for %s at %s. Take shelter immediately. Tap to change settings.”

    Air raid alert

    ”The Government of Ukraine canceled the alert for %s at %s. Tap to change settings.”

    Air raid alert canceled

    Government of Ukraine alert

    Air Raid Alerts

    Air Raid All Clear

    Це дуже важливо, адже дозволить користувачам отримувати такі сповіщення без необхоідності у вставноленні окремих додатків.

    Але це не гарантує, що такі сповіщення скоро з’являться на смартфонах користувачів. Наразі Google лише тестує функціональність, та й швидкість розповсюдження оновлень у користувачів також не буде моментальною.

    Лишається сподіватися, що невдовзі ці сповіщення взагалі не будуть потрібні. А тим часом можна скористатися, наприклад, додатком “Повітряна тривога” від команди Ajax, про який ми раніше писали.

    Оновлення: деякі користувачі вже повідомляють, що в налаштуваннях з’являється функція “Сповіщення про повітряні тривоги в Україні”. Тож перевіряйте системні оновлення та вмикайте сповіщення.

    Залишайтеся у безпеці!

    Разом до Перемоги!