Ініціатива інді-розробників зі збору грошей для благодійних організацій, які надають допомогу в Україні, вже зібрала понад $2,6 млн. Понад 700 авторів на itch.io зібрали набір для України, колекцію з понад 900 інді-ігор та іншого контенту. Усі виручені кошти надходять на благодійні організації, які надають допомогу в Україні.

«Як розробники ігор, ми хочемо створювати нові світи, а не руйнувати той, який у нас є», – йдеться в описі набору. «Тому ми об’єдналися, щоб представити цей благодійний пакет, щоб допомогти українцям пережити це випробування та процвітати після закінчення війни».

За мінімальну пожертву в $10 гравці можуть отримати справжній шведський стіл ігор, включаючи skateBIRD, Superhot та багато інших. Пакет не обмежується іграми, але також включає книги, настільні RPG, доповнення для ігор, комікси, музику тощо. Набір для України підтримує дві благодійні організації, Міжнародний медичний корпус та українську організацію «Голоси дітей», яка надає послуги з психічного здоров’я дітям, які пережили травму війни.

За словами Брендона Шеффілда, засновника Necrosoft Games і організатора комплекту, видавець Sable Raw Fury спеціально зареєструвався на платформі itch.io, щоб зробити частину своєї бібліотеки ігор доступною для набору.

«Ми підтримуємо українців і всіх людей у ​​всьому світі, які зневажають війну», – йдеться на сторінці пакету.

Набір для України буде у продажу до п’ятниці 18 березня.