Найпопулярніша у світі біржа для фрілансерів Upwork повідомила про припинення роботи в Росії та Білорусі. У своєму листі CEO компанії Хейден Браун повідомила, що рішення набирає чинності негайно та повністю буде виконане до 1 травня 2022 року.

Першим кроком Upwork стане припинення підтримки сервісу для нових бізнесів в Росії та Білорусі. Протягом наступних кількох днів фрілансери та клієнти в цих країнах більше не зможуть створювати нові облікові записи, укладати нові контракти та бути видимими в пошуку. Діючі контракти в регіоні залишаться відкритими, а остаточний рахунок буде виставлений до 1 травня 2022 року.

«Ми розбиті серцем і в жаху від вторгнення в Україну. Upwork одночасно працює над заходами – як негайними, так і майбутніми – для подальшої підтримки українських фрілансерів та української спільноти» – повідомляє Хейден Браун.

Заходи підтримки Upwork включають:

  • Пожертвування в розмірі $1 мільйона Direct Relief International на підтримку українського населення;
  • Удосконалення продуктів, щоб надати українським фрілансерам можливість зберегти кар’єру, над якою вони так наполегливо працювали, незалежно від того, чи можуть вони зараз виконувати замовлення;
  • Програми, які дозволяють клієнтам підтримувати наявні стосунки та надавати фінансову допомогу талантам в Україні;
  • Програма на $100 000 для пожертвувань від членів команди Upwork для надання гуманітарної допомоги в Україні.