Компанія Adobe повідомила про зупинку всіх нових продажів в Росії. Судячи з усього, мова йде про нові продажі програмного забезпечення та сервісів, в той час, як існуючі клієнти зможуть продовжити ними користуватися. Проте компанія зупиняє доступ до своїх програм підсанкційним російським компаніям та «ЗМІ». Нижче приводимо повідомлення Adobe у повному вигляді:

Протягом останніх кількох днів ми продовжували бути свідками неспровокованих, насильницьких нападів на Україну та трагічної втрати невинних життів. Зображення жахливі та розривають серце. Коли ми бачимо цю трагедію, ми вважаємо, що несемо відповідальність за те, щоб наші продукти та послуги не використовувалися для підтримки цієї незаконної війни.

На початку цього тижня Adobe вжила низку кроків, щоб забезпечити здоров’я та безпеку наших співробітників та надати гуманітарну допомогу Україні.

Починаючи негайно, Adobe припиняє всі нові продажі продуктів і послуг Adobe в Росії.

Ми дотримуємося урядових санкцій, запроваджених Сполученими Штатами, Європейським Союзом та Великобританією, щоб гарантувати, що продукти та послуги Adobe не використовуються забороненими організаціями. Крім того, ми припиняємо доступ до Adobe Creative Cloud, Adobe Document Cloud і Adobe Experience Cloud до російських ЗМІ, контрольованих урядом.

Щоб підтримати зростаючу гуманітарну кризу та ситуацію з біженцями в регіоні, Adobe Foundation надав серію грантів на суму понад $1 мільйон. Фонд зосереджуватиметься на безпосередній та медичній допомозі громадам в Україні, а також на потребах переселення та транспортування сімей, які їдуть з країни та шукають статусу біженців у сусідніх країнах. Це також надасть інвестиції організаціям, які підтримують журналістів і фотожурналістів на місцях, як частини нашого зобов’язання по боротьбі з дезінформацією. Ми також надаємо нашим співробітникам можливість допомоги, включно з пожертвуваннями.

Ми розуміємо, що лише одна компанія не може вплинути на невиправдане вторгнення. Але ми також розуміємо свою громадянську та моральну відповідальність за підтримку демократії та людства. Ми прагнемо робити все можливе, щоб підтримати тих, кого це безпосередньо стосується, і всю нашу спільноту Adobe.