Платіжна компанія PayPal закрила свої послуги в Росії, посилаючись на «нинішні обставини», та приєднавшись до багатьох фінансових і технологічних компаній у зупинці роботи після вторгнення в Україну.

«За нинішніх обставин ми призупиняємо послуги PayPal в Росії», – заявив президент і виконавчий директор Ден Шульман. Він додав, що компанія «підтримує міжнародне співтовариство в засудженні насильницької військової агресії Росії в Україні».

Представник компанії сказав, що PayPal підтримуватиме зняття коштів «протягом певного періоду, забезпечуючи розподіл залишків на рахунку відповідно до чинних законів і правил».

PayPal, який дозволяв лише транскордонні транзакції користувачам у Росії, припинив приймати нових користувачів у країні в середу.

У п’ятницю в PayPal повідомили, що «з початку вторгнення PayPal допомогли зібрати понад $150 мільйонів для благодійних організацій, які підтримують заходи реагування в Україні, що є одним з найбільших зусиль, які ми бачили за такий короткий період».

Призупинення PayPal в Росії також стосується її інструменту переказу грошей Xoom. Раніше конкуренти Wise і Remitly призупинили деякі послуги в Росії.