Через вторгнення російських військ в Україну, багато людей допомагають країні витримати натиск агресора у тому числі грошима. Криптовалюти не стали виключенням й також надходять на рахунки ЗСУ та різних благодійних фондів.

Аналітична платформа Elliptic повідомляє, що в Україну таким чином вже надійшло більш як $50 млн у різних криптовалютах.

“З початку російського вторгнення український уряд та неурядові організації, що надають підтримку військовим, зібрали $50,9 мільйона за рахунок понад 89 000 пожертв у формі криптоактивів”, – йдеться у блозі Elliptic.

Збір криптовалют розпочався 26 лютого 2022 року, коли офіційний акаунт українського уряду у Твіттері повідомив, що тепер приймає пожертвування у вигляді криптовалюти. Все почалося з Bitcoin та Ethereum. Відповідно до записів блокчейну, це вже $10 та $16 млн відповідно.

1 березня уряд також оголосив, що приймає Polkadot. У пізнішому твіті уряд подякував Гевіну Вуду, засновнику Polkadot, за “щедру пожертву у розмірі $5 млн”.

З вчорашнього дня офіційні оновлення про пожертвування криптовалют перемістилися з офіційного облікового запису уряду України на акаунт Михайла Федорова, Міністра цифрової трансформації України. Він оголосив, що надсилати кошти можна й в Dogecoin.

“Тепер навіть мем може підтримати нашу армію та врятувати життя від російських загарбників”, — написав Михайло Федоров у своєму твіттері.

Elliptic також повідомляє, що UkraineDAO — децентралізована автономна організація, створена на допомогу Україні — продала з аукціону NFT українського прапора на Ethereum в еквіваленті $6,5 млн.

Нагадаємо, що підтримати ЗСУ можна через застосунки українських банків, або через платформу “Повернись живим”.

Разом до Перемоги!