Про це повідомив у соцмережі Twitter наш колега, журналіст Євген Муджирі.

Творці Telegram-каналу кажуть, що “у бомбосховищах інтернет переважно жахливий і заряд на телефоні треба берегти, тож ані мультики, ані мобільні ігри для дітей — не варіант, а відвертати їх треба. Не завжди в дорослих є можливість читати вголос або гратися з малечею в бункері, тож якщо ці казки стануть хоч маленьким продухом хоч на пів години, це вже добре”.

Отже, “якщо хоч одна дитина під час артобстрілу зможе замість звуків війни слухати в навушниках українську казку, це вже добре”.

З технічної точки зору це зрозуміло: розмір файлів досить невеликий, слухати казки дитина може навіть з вимкненим екраном (батарея!), наявність інтернет-зʼєднання неважлива, оскільки файли можна заздалегідь завантажити на смартфон.

Переважна більшість читців каналу — актори та студенти КНУТКіТ ім. Карпенка-Карого.

Ми на Межі, звісно, проти неліцензійного контенту, але бувають такі часи, коли звичайна людяність важливіша за будь-які гроші та ліцензії.

Отже, переходьте у Telegram-канал за посиланням та завантажуйте вашим дітям аудіоказки українською. Нехай вони краще чують в навушниках голоси небайдужих людей, аніж звуки бомбардування.