Міністерство цифрової трансформації України закликає великі технологічні компанії не стояти осторонь війни в Україні, куди 24 лютого вдерлися війська РФ. Росіяни не знають реальної ситуації допоки працює пропаганда. Обмеження доступу до популярних сервісів змусить їх шукати та отримувати достовірну інформацію, а потім відповідно діяти. І технологічні компанії можуть дуже допомогти у цьому.

Повідомлення Мінцифри:

Обмануті владою росіяни продовжують жити звичайним життям і не знають реальної ситуації в Україні. Обмежений доступ до Instagram, TikTok, Facebook, Tinder, Pinterest, Gmail та інших сервісів змусить людей у Росії читати достовірні ЗМІ, протестувати проти свого уряду та відстоювати свободу та правду.

Усі цивілізовані країни вже висловили своє занепокоєння та допомогли Україні протистояти російській агресії. Дії технологічних компаній можуть бути значно ефективнішими, щоб швидше зупинити війну в Україні.

Доступ вже обмежили Facebook, Twitter, Pornhub. SpaceX та Starlink надали Україні свої технології. Це суттєва допомога, але її все ще недостатньо. 

🙌Діліться цієї інформацією з представниками компаній та просіть обмежити доступ до продуктів для Росії. 

Якщо ви є представником компаній 15five, Adobe, Airbnb, Aircall, Alibaba, Amazon, Apple, Booking, Blizzard, Facetune, Github, Getcontact, Godaddy, Google, Grammarly, Hubspot, Microsoft, Pipedrive тощо, будь ласка, скористайтеся своїми повноваженнями та дійте негайно! 💪 

Україна вистоїть!🇺🇦

Разом до Перемоги!