Компанія Epic Games щойно випустила першу попередню версію свого нового рушія Unreal Engine 5. Ця нова версія стабільніша та краще оптимізована, ніж версія Early Access. Таким чином, розробники тепер можуть експериментувати із нею для створення нових проєктів.

Якщо говорити докладніше, то Unreal Engine 5 Preview 1 містить покращення для раніше представлених інструментів, таких як Nanite, Lumen, One File Per Actor, World Partition та MetaSounds. Крім того, в ній представлені нові інструменти анімації, підтримка Large World Coordinates та багато іншого.

Lumen та Nanite – дві ключові особливості Unreal Engine 5, і обидві вони були покращені. За словами Epic, в обох випадках було покращено стабільність, якість, продуктивність та інструменти.

Версія Preview 1 також пропонує покращення в стабільності та продуктивності трасувальника траєкторії. Наприклад, тепер підтримує модель Eye Shading Model. Крім того, Solid glass тепер підтримує поглинання кольору.

Ще одна нова функція – Local Exposure. Це нова адаптивна техніка тонового зображення, яка автоматично застосовує локальні коригування експозиції (у межах контрольованих художником параметрів), що зберігають деталізацію відблисків та тіней.

Завантажити Unreal Engine 5 Preview 1 можна з GitHub. Повний перелік змін можна знайти за посиланням.