До виходу Steam Deck залишилося всього два дні, і компанія Valve нарешті запустила інструмент перевірки сумісності ігор перед запуском на консолі.

Для цього потрібно відвідати сайт інструменту, для його використання вам знадобиться ваш обліковий запис Steam. Valve досить швидко просувається у справі перевірки кожної гри у Steam, але попереду довгий шлях, тому варто періодично заглядати на сайт.

Все, що вам потрібно зробити, це увійти на сайт за посиланням. Потім ви побачите, що ваша бібліотека поділена на три категорії:

  • Deck Verified – “Тестування Valve показало, що ці ігри з вашої бібліотеки Steam повністю функціональні на Steam Deck і добре працюють із вбудованими елементами керування та дисплеєм”.
  • Deck Playable – “Тестування Valve показало, що ці ігри з вашої бібліотеки Steam функціонують на Steam Deck, але можуть вимагати додаткових зусиль для взаємодії або налаштування”.
  • Unsupported Deck Games – “Тестування Valve показало, що ці ігри з вашої бібліотеки Steam зараз не працюють на Steam Deck. Valve продовжує додавати підтримку для більшої кількості ігор з часом”.

Раніше Valve стверджувала, що на момент запуску на консолі буде доступно щонайменше 100 ігор. Цей список значно розширився: на SteamDB як доступні вказані 762 різні ігри. З них 405 отримали мітку Verified та 357 – Playable.