Що ви бачите на світлині? Здається, лише чергове асфальтове кільце для тестів нових автомобілів. Проте все не так просто, як здається на перший погляд. Адже перед нами – тестовий полігон Arena del Futuro компанії Stellantis, де побудовано автодорогу з можливістю бездротового заряджання електромобілів.

Наразі запропонована система працює на основі індукційних модулів довжиною близько 11 см, що розміщені під полотном. Частота їх розміщення розрахована так, електромобіль наче переїздить від одного блоку до іншого: отримавши за секунду долю електричного заряду для електроприводу, він долає невелику відстань і опиняється над іншим блоком.

Переваги та недоліки бездротового заряджання

Технологія не космічна: схожі бездротові зарядні пристрої вже пропонувалися для електромобілів та гібридів Mercedes, BMW, та інших брендів.

Бездротова зарядка від дороги – як шлях для зміни електромобілів загалом

Та й працюють бездротові зарядки для електромобілів за вже знайомим принципом зарядних пристроїв для смартфонів: на вихідній поверхні створюється електромагнітна індукція, на приймаючій поверхні все перетворюється на електричний струм та підправляється до акумулятора. В залежності частоти електромагнітного поля (від 22,5 кГц до 85 кГц) та від точності позиціювання двох частин зарядок, напряму залежить ККД такої системи – зустрічаються експериментальні зразки з ККД до 85-90%.

А від розмірів зарядної пластини та приймаючого блоку залежить можливість передачі потужності. Вже існують індукційні зарядні пристрої потужністю від 3-3,5 кВт до 10-20 кВт. Та навіть більше: для швидкої зарядки електричних автобусів під час зупинки використовуються зарядні системи потужністю до 200 кВт. Однак якщо заряджання буде відбуватися під час руху, то це обіцяє нам вагомі переваги – і з точки зору зниження необхідної потужності, і з точки зору зменшення акумулятору.

Бездротова зарядка від дороги – як шлях для зміни електромобілів загалом

Бездротове заряджання – як шлях для зміни електромобілів

Адже, уявіть собі, тепер під час руху вам необхідно отримувати лише стільки енергії, скільки її витрачає двигун. Більше не потрібно перевозити цю енергію з собою у відповідному накопичувачі – тобто, акумуляторі. Таким чином, бездротове заряджання під час руху відкриває шлях до геть нової концепції створення електромобілів!

Вони можуть отримувати невеличкий акумулятор, який буде відігравати роль резерву – проїхати там, де відсутнє зарядне покриття. Через зменшення акумулятору сам електромобіль стане дешевшим та легшим. А це, своєю чергою, призведе до зменшення питомого споживання енергії – і, відповідно, до можливості подолати більшу відстань. До того ж можливість бездротового заряджання електромобіля додає зручності та закриває питання сумісності зарядних портів: важлива перевага для торгових та бізнес-центрів, що бажають створити у себе універсальні зарядні місця для паркування.

Бездротова зарядка від дороги – як шлях для зміни електромобілів загалом

Мінуси такого рішення зрозумілі – вартість. Навіть важно уявити, скільки будуть коштувати такі електрифіковані автомобільні шляхи. Та й інше питання важливе – а скільки часу знадобиться, що б їх перебудувати? А ще безліч інших нюансів: сумісність між різними виробниками зарядних пристроїв, реальні втрати енергії під час її передачі.

Схоже, на ці питання й шукають відповіді дослідники, що створили тестовий полігон Arena del Futuro. До речі, яка красномовна назва – з натяком на «майбутнє». Та чи стане воно реальністю? Згодом побачимо.