Кожен великий видавець ігор бажає мати власний магазин і не ділитися прибутками з Valve чи Epic Games. Усі гравці знають про магазини Ubisoft та Electronic Arts, але про те, що у Bethesda також є власний магазин — мабуть, здогадувалися не всі. Насправді їх навіть два – Bethesda.net та ESO, але навесні залишиться тільки останній, тому що компанія вирішила закрити Bethesda.net Launcher.

Зараз у ньому доступні франшизи, що належать Bethesda Softworks: Fallout, DOOM, Quake, Wolfenstein, The Elder Scrolls, Dishonored тощо. Вочевидь, спроби зробити свій власний магазин виявилися невдалими (хтось з наших читачів взагалі має хоча б одну гру в Bethesda.net Launcher?), тому Bethesda Softworks вирішила відмовитись від його подальшої підтримки.

Починаючи з квітня, усі клієнти зможуть “мігрувати” у Steam — видавець надасть можливість перенести бібліотеку придбаних ігор та залишок коштів у гаманці. Також для більшості ігор буде доступне автоматичне перенесення прогресу та віртуальної валюти, для деяких залишиться необхідність входу за допомогою облікового запису Bethesda.net. Лаунчер буде працювати до травня, після чого він закривається назавжди.

Зазначимо, ця подія ніяк не вплине на The Elder Scrolls Online — у MMO власний лаунчер та магазин, ESO Store, і вони продовжать функціонувати, як і раніше. Проте як довго — ніхто не знає…