Чутки про цей автомобіль існували декілька років: від спростування керівників компанії «ми ніколи не зробимо кросовер!» – до реальних тестових зразків, що вже помічали на шляхах. І ось тепер ми бачимо перші світлини кросовера Ferrari Purosangue у вже завершеному вигляді.

Увагу одразу привертають вузькі фари, горизонтально розділені навпіл, та величезний капот з опуклими колісними арками. Передня частина кросовера Ferrari Purosangue відверто нагадує спорт-кар Ferrari Roma:

Суперкар-кросовер Ferrari Purosangue: вже скоро

І не дарма. Адже новий автомобіль може бути побудований саме на основі компонентів Roma. Перш за все мова йде про двигун, трансмісію, підвіску. Проте у кожному випадку потрібно уточнювати деталі. Наприклад, двигун – свого часу, обіцяли та гібридні варіанти на основі V8, і багатолітровий V12.

З підвіскою більше визначеності: вона буде повністю незалежна та з можливістю регулювати кліренс: тобто, варто очікувати пневматику. Нарешті, щодо трансмісії – кросовер Ferrari Purosangue має отримати схему transaxle. Ця схема передбачає розміщення коробка перемикання швидкостей у задній частині кузова. А поруч з нею, напевно, будуть проходити вихлопні труби з класичним завершенням «2х2».

Суперкар-кросовер Ferrari Purosangue: вже скоро

Очікується, що новий кросовер Ferrari Purosangue складе гідну конкуренцію найбільш швидкісним та преміальним моделям – наприклад, Aston Martin DBX та Lamborghini Urus. Відповідно, варто очікувати потужність близько 700 к.с. та вартість на рівні $300-500 тис. Що ж, автомобілі Ferrari ніколи не були дешевими. Але завжди були гарними – як і цього разу!