Смартфони OnePlus є одними з найцікавіших ґаджетів для ентузіастів. Флагмани компанії не відстають від лідерів ринку по оснащенню, пропонуючи топові компоненти, неабияку продуктивність та гарні камери. Тому до таких новинок зажди багато уваги.

Цьогорічний флагман OnePlus 10 Pro наразі вийшов лише для ринку Китаю. Але журналісти та відомі блогери встигли дістати цю модель для власних тестів. Серед них опинився й автор каналу JerryRigEverything Зак Нелсон (Zack Nelson), який випробовує витривалість матеріалів корпусу різних пристроїв.

Його звичний порядок тестів містить в собі стійкість до подряпин скла та інших елементів корпусу, терплячість дисплею до вогню (що навряд так актуально для більшості користувачів, але все ж), та здатність корпусу витримати сильний тиск. Останній тест може показати, що трапиться зі смартфоном, якщо, наприклад, користувач забуде про нього в задній кишені джинсів та сяде на нього.

Випробовування починаються з 2 хвилини 55 секунди:

Більшість початкових тестів закінчилися для новинки майже так само, як для більшості інших смартфонів. Скло все ж можна подряпати, як й інші частини корпусу, а висока температура пошкодить пікселі на екрані — нічого нового.

А от випробування міцності корпусу OnePlus 10 Pro повністю провалив. Натиснувши спочатку на задню кришку, Зак значно її пошкодив, як і геометрію всього корпусу. Повторний натиск з іншого боку смартфон вже не витримав, зігнувшись навпіл.

Як це часто буває, найслабшим місцем у корпусі виявилась частина, де розташовані кнопки керування. Саме там рамка має найтоншу частину конструкції через необхідність в отворах.

Нагадаю, що такі випробування набрали популярність після виходу в продаж Apple iPhone 6 та 6 Plus. Тоді компанія значно збільшила дисплеї та, відповідно, корпуси своїх смартфонів, які у дуже схожий манер не витримували тиску.

Для порівняння, актуальний найбільший флагман від Apple — iPhone 13 Pro Max — вдало пройшов через “знущання” Зака. Але тут варто зазначити, що він має більшу бокову рамку, яка ще й виготовлена зі сталі, а не алюмінію.

В цьому відео тести починаються з 2 хвилини 11 секунди: