Для країни, яка була вигадана чи то австрійським генштабом, чи то хворим Володимиром Ульяновим, чи то самим Одіном (ми вже заплуталися, хто ж це там був), Україна занадто різноманітна, занадто різнобарвна та занадто автентична. Плекаємо українські традиції, мову, культуру, страви. Залишаємося справжніми.

А щоб нагадати самим собі, яка ж насправді цікава, різноманітна, співуча та смачна наша Україна, пропонуємо відвідати сайт Автентична Україна, який створено за підтримки Google Україна та Міністерства культури, молоді та спорту України. Це не новий сайт, але й справді гарний.

Інтернет-мозаїка. Автентична Україна

 

Особливо небезпечний розділ сайту – Автентичні смаки України, присвячений їжі та напоям різних регіонів нашої країни. Ясна річ, з фото та рецептами кожної зі страв. Не радимо дивитися це на порожній шлунок.

У розділі, присвяченому нематеріальній спадщині, можна дізнатися щось цікаве про усні народні традиції, виконавське мистецтво, звичаї та обряди України, традиційні ремесла, козацькі пісні, кримськотатарський орнамент Орьнек, опішнянську кераміку, килимарство, бортництво та багато іншого.

Інтернет-мозаїка. Автентична Україна

Крім того, Google додав до сайту Автентичної України віртуальні тури по оперним театрам країни, дерев’яним церквам та музеям просто неба. Зараз, коли подорожі у реальному світі трохи ускладнились, можна погуляти іншими місцями України хоча б віртуально.

До речі, сайт Автентична Україна має й англомовну версію, тож, якщо є бажання розповісти про Україну комусь за кордоном, не соромтесь, поширюйте це посилання.

Все буде Україна!