Apple штрафують у Нідерландах вже 5 тижнів поспіль

Компанія Apple вже вп’яте оштрафована в Нідерландах через розбіжності з приводу регулювання App Store. Антимонопольний орган країни знову – вже п’ятий тиждень поспіль – стягує з компанії з Купертіно понад $5,7 млн за відсутність сторонніх способів оплати передплати додатків для знайомств.

Згідно з інформацією Reuters, Управління у справах споживачів та ринків заявило, що Apple “зловживає панівним становищем на ринку, не дозволяючи виробникам програмних додатків у Нідерландах використовувати інші способи оплати за програми для знайомств, доступні через її App Store”.

Раніше Управління у справах споживачів та ринків Нідерландів зобов’язало Купертіно дозволити використовувати у застосунках альтернативні платіжні системи. Компанія погодилася піти на поступки та дозволити використати сторонні способи оплати. Проте в Нідерландах обурилися тим, як саме компанія вирішила виконати вимоги регулятора.

У документі йдеться про те, що компанія встановила ряд бар’єрів, які заважають розробникам додатків для знайомств зручно використовувати сторонні платіжні системи. Розробники спочатку повинні подати до Apple запит і отримати дозвіл на те, щоб пропонувати користувачам сторонні способи оплати. Крім того, компанія стягуватиме комісію у розмірі 27% за оплату в застосунках через альтернативні методи.

Загальна сума всіх штрафних платежів нині становить 25 мільйонів євро, а штрафувати компанію згідно із законодавством Нідерландів можна максимум 10 тижнів, що загалом додасть до бюджету країни 50 мільйонів євро.

Більше коментарів!