Головний конкурент Gran Turismo 7, один з найкращих автосимів сучасності Assetto Corsa Competizione від Kunos Simulazioni, отримав next-gen оновлення й вийшов на консолях PlayStation 5 та Xbox Series X|S.

Гра, яка використовує рушій Unreal Engine 4, з’явилася спочатку на ПК у травні 2019 р., а в червні 2020 р. вийшла й на консолях Xbox One та PlayStation 4. Версія для PlayStation 5 та Xbox Series X|S отримала оновлену графіку з підтримкою роздільної здатності 4K при частоті 60 FPS. Крім того, гра була оновлена до сезону 2021 р., наприклад, тут є 60 додаткових ліврей та новий автомобіль BMW M4 GT3.

Assetto Corsa Competizione – офіційна гра змагань GT World Challenge, і кожен з 11 треків чемпіонату GT3 відтворений тут з допомогою технології лазерного сканування. Автентичність гри підкреслюють фотореалістичні погодні умови, анімація, створена за допомогою технології захоплення руху, та достовірний багатоканальний звуковий супровід.

Assetto Corsa Competizione для PlayStation 5 і Xbox One X|S вже доступна у цифрових виданнях, а видання на фізичних носіях вийде 24-го лютого 2022 р. Ті, хто вже має копію гри для PlayStation 4 або Xbox One зможуть безплатно оновити її до наступного покоління.