За даними StatCounter, станом на січень 2022 року Safari залишається другим за використанням браузером у світі, але два його конкуренти близькі до того, щоб посунути його на третє місце.

У той час, як Safari використовують 9,84% користувачів настільних комп’ютерів, Microsoft Edge наступає йому на п’яти з часткою ринку 9,54%. Firefox, частка якого рік тому становила 8,1%, за останні кілька місяців набрав “вагу” і тепер займає 9,18% ринку настільних браузерів. Перше місце займає Google Chrome зі своїми 65,38%.

Safari майже втратив 2 місце серед десктопних браузерів

Для порівняння, у січні 2021 року 10,38% користувачів настільних комп’ютерів виходили до Інтернету за допомогою Safari. Браузер Apple помітно здає позиції, попри успіх техніки Apple в цілому та попередню установку на всі пристрої компанії. Якщо Safari продовжить втрачати користувачів, то протягом найближчих кількох місяців він, ймовірно, опуститься на третє або четверте місце в рейтингу.

Говорячи окремо про ринок США, то у Safari, як і раніше, явна перевага перед Microsoft Edge – 18,12% проти 12,09% відповідно. Проте у Європі яблучний браузер вже втратив своє друге місце. Але потрібно пам’ятати, що (у випадку з десктопами) Safari доступний тільки на macOS, тоді як інші браузери можуть бути встановлені як на Windows, так і на різні версії Linux. Що в цілому характеризує продажі комп’ютерів Apple як більш ніж задовільні.