Південнокорейський творчий професіонал Пак Чхан Ук добре відомий тим, що створює незвичайні фільми із глибоким змістом. Крім трилера 2003 року “Олдбой” / Oldboy, він також випустив відомий фільм “Служниця” / Handmaiden у 2016 році.

У всіх цих фільмах використовувалися відеокамери на кшталт Panasonic P2, а також дзеркальні камери. Проте його новий 21-хвилинний короткометражний фільм “Життя — лише сон” / Life is But a Dream зовсім інший, оскільки в ньому використовувався лише iPhone 13 Pro від Apple.

Попри те, що у при створенні використовувався лише смартфон, візуальний результат можна порівняти з іншими популярними азійськими фільмами (а може, навіть краще). Apple явно пишається своїм телефоном, оскільки поділилася новим фільмом у своєму офіційному YouTube-каналі.

https://www.youtube.com/watch?v=HnzKqxtnWDY

Apple також випустила коротке відео, в якому показано, як саме Пак Чхан Ук та його команда використовують iPhone 13 Pro у процесі фільмування. Звичайно, команда розповідає про кінематографічний режим iPhone, який штучно розмиває фон за об’єктом знімання для більш разючого зображення.

https://www.youtube.com/watch?v=pGr9dnynQcE