Марк Гурман знову підтверджує вихід нових комп’ютерів Apple найближчим часом

Аналітик Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman) вже неодноразово ділився інсайдами стосовно нових комп’ютерів Apple, які мають з’явитися цього року. Найцікавішим моментом у цьому є завершення переходу лептопів та десктопів компанії на власні чипи Apple Silicon та вже остаточної відмови від Intel.

У новому звіті Гурман доповнює інформацію про те, чого очікувати цього року, включно з приблизно сімома новими моделями Mac на Apple Silicon у 2022 році. Вони матимуть як торішні процесори M1 Pro та M1 Max, так й новіші M2 та оновлену потужнішу версію M1 Max.

Такі чипи будуть розподілені між новинками наступним чином:

  • нові Mac mini з M1 Pro та M2;
  • 13-дюймовий MacBook Pro з M2, який має стати наступником моделей 2020 року, але буде простішою версією 14- та 16-дюймових лептопів;
  • 24-дюймовий iMac з M2;
  • MacBook Air з оновленою зовнішністю та M2;
  • більші iMac Pro з M1 Pro та M1 Max;
  • зменшений Mac Pro, вперше з Apple Silicon в еквіваленті потужності двох або чотирьох процесорів M1 Max.

Наступний раунд анонсів Mac, ймовірно, відбудеться в березні на першій цьогорічній презентації компанії. Виходячи з того, що MacBook Pro і Mac mini початкового рівня є двома найстарішими представниками Mac з Apple Silicon у сьогоднішній лінійці, Гурман припускає, що ці моделі будуть першими, які отримають оновлення. Це має статися 8 березня. Наступні моделі, за інформацією Марка, мають з’явитися у травні або червні.

Apple захоче отримати підтримку розробників для надпотужних чипів у Mac Pro, тому я припускаю, що компанія хоче представити цю машину вже на заході WWDC у червні та розпочати її продажі восени. Оновлений MacBook Air був би гарним придбання для відпустки, тому має сенс випустити його приблизно в цю пору року, навіть якщо спочатку Apple планувала початок продажів наприкінці 2021 або на початку 2022 року.

Друга хвиля анонсів Mac може бути зосереджена на нових iMac Pro та Mac Pro з “суперпотужними версіями M1 Max”:

  • M2, ймовірно, буде трохи швидшим, ніж M1, але чип має зберегти ту саму восьмиядерну архітектуру. Однак графіка може збільшитися з семи або восьми ядер до дев’яти або десяти;
  • Процесори в Mac Pro будуть представлені у двох основних варіантах: один, який збільшить можливості M1 Max у два рази, а інший — в чотири. Очікуйте 20 ядер ЦП й 64 графічні ядра на першому чипі, а також 40 ядер ЦП й 128 графічних ядер на другому.

Підсумовуючи, Гурман зазначає, що на основі роадмапу Apple Silicon, який ми бачили досі, він очікує, що Pro та Max версії M2 будуть випущені у 2023 році разом з першим M3.

Більше коментарів!