Аналітик Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman) вже неодноразово ділився інсайдами стосовно нових комп’ютерів Apple, які мають з’явитися цього року. Найцікавішим моментом у цьому є завершення переходу лептопів та десктопів компанії на власні чипи Apple Silicon та вже остаточної відмови від Intel.

У новому звіті Гурман доповнює інформацію про те, чого очікувати цього року, включно з приблизно сімома новими моделями Mac на Apple Silicon у 2022 році. Вони матимуть як торішні процесори M1 Pro та M1 Max, так й новіші M2 та оновлену потужнішу версію M1 Max.

Такі чипи будуть розподілені між новинками наступним чином:

  • нові Mac mini з M1 Pro та M2;
  • 13-дюймовий MacBook Pro з M2, який має стати наступником моделей 2020 року, але буде простішою версією 14- та 16-дюймових лептопів;
  • 24-дюймовий iMac з M2;
  • MacBook Air з оновленою зовнішністю та M2;
  • більші iMac Pro з M1 Pro та M1 Max;
  • зменшений Mac Pro, вперше з Apple Silicon в еквіваленті потужності двох або чотирьох процесорів M1 Max.

Наступний раунд анонсів Mac, ймовірно, відбудеться в березні на першій цьогорічній презентації компанії. Виходячи з того, що MacBook Pro і Mac mini початкового рівня є двома найстарішими представниками Mac з Apple Silicon у сьогоднішній лінійці, Гурман припускає, що ці моделі будуть першими, які отримають оновлення. Це має статися 8 березня. Наступні моделі, за інформацією Марка, мають з’явитися у травні або червні.

Apple захоче отримати підтримку розробників для надпотужних чипів у Mac Pro, тому я припускаю, що компанія хоче представити цю машину вже на заході WWDC у червні та розпочати її продажі восени. Оновлений MacBook Air був би гарним придбання для відпустки, тому має сенс випустити його приблизно в цю пору року, навіть якщо спочатку Apple планувала початок продажів наприкінці 2021 або на початку 2022 року.

Друга хвиля анонсів Mac може бути зосереджена на нових iMac Pro та Mac Pro з “суперпотужними версіями M1 Max”:

  • M2, ймовірно, буде трохи швидшим, ніж M1, але чип має зберегти ту саму восьмиядерну архітектуру. Однак графіка може збільшитися з семи або восьми ядер до дев’яти або десяти;
  • Процесори в Mac Pro будуть представлені у двох основних варіантах: один, який збільшить можливості M1 Max у два рази, а інший — в чотири. Очікуйте 20 ядер ЦП й 64 графічні ядра на першому чипі, а також 40 ядер ЦП й 128 графічних ядер на другому.

Підсумовуючи, Гурман зазначає, що на основі роадмапу Apple Silicon, який ми бачили досі, він очікує, що Pro та Max версії M2 будуть випущені у 2023 році разом з першим M3.