Студія Epic Games, яка стоїть за популярною грою Fortnite, підтвердила, що вона дозволить більшості чинних тимчасових працівників працювати повний робочий день з усіма перевагами. Прессекретар Epica Елка Лукс повідомила, що студія планує найняти навіть кілька сотень чинних працівників, які працюють неповний робочий день і зазвичай тимчасово. Здебільшого це тестувальники із забезпечення якості.

Однак Лукс також зазначила, що Epic Games продовжуватиме наймати тимчасових працівників для виконання короткострокових завдань. Аналогічно, робоче навантаження не буде поширюватися на деяких поточних тимчасових працівників. “Є кілька винятків, коли для співробітника та Epic має сенс зберегти статус тимчасового контракту”, — йдеться в меморандумі Epic Games.

Це рішення, яке, безсумнівно, сподобається широкому колу тестувальників, прийшло в цікавий момент – у той час, коли схожі посади в Raven Software Activision Blizzard працюють над створенням профспілок. У грудні студія звільнила дванадцять тестувальників QA, що призвело до відтоку як штатних співробітників, так і екстернів.

Минулого місяця працівники оголосили, що приєднаються до Communications Workers of America (CWA) і попросили Activision Blizzard добровільно визнати їхню групу. Однак Activision цього не зробила, а натомість реорганізувала інфраструктуру таким чином, який, на думку критиків компанії, перешкодив цим зусиллям.