Відомий репер Kanye West оголосив, що його майбутній альбом “Donda 2” буде випущений виключно на апаратному пристрої Stem Player, який є “власною” розробкою музиканта. Слово “виключно” означає саме те, що ви подумали.

Нова музика виконавця, яку він має намір представити на живому концерті 22 лютого, не буде випущена у потокових сервісах на кшталт Spotify, Apple Music, Amazon Music чи YouTube.

“Сьогодні артисти отримують лише 12% від тих грошей, які заробляє індустрія”, – написав Вест у відповідному повідомленні. “Настав час звільнити музику від цієї деспотичної системи. Настав час взяти контроль у свої руки та створити власну”.

https://www.instagram.com/p/CaGuRhADEib/

Чули про Stem Player? Випущений минулого року та розроблений у співпраці з британською компанією Kano, цей музичний технічний гаджет вартістю $200/£200 дозволяє налаштовувати будь-яку сумісну пісню, регулюючи рівні вокалу, ударних, басу та семплів. Також можна ізолювати частини, додавати ефекти та розділяти пісні на семпли.

Як повідомляє видання New Musical Express, компанія Apple миттєво відреагувала на повідомлення репера та розірвала спонсорську угоду на $2 млн. Саме цю суму Apple планувала заплатити Kanye за право трансляції живого концерту Donda 2, який згадувався на початку цієї новини.