Команда європейських інженерів опублікувала відео випробувань гусеничного робота HUUVER із повітряними гвинтами. Він проїхався штучними кам’янистими гірками, спустився трав’яним схилом — і злетів.

Відзначимо, що наземні роботи, на відміну від мультикоптерів, здатні перевозити вантажі, витрачаючи на це відносно невелику кількість енергії. Але значні у порівнянні з їхнім розміром перешкоди та складний рельєф їм часто не подолати. Дрони ж пересуваються повітрям й завдяки цьому складності рельєфу їм не страшні. Втім, за тривалістю місій мультикоптери зазвичай суттєво програють наземним роботам.

Польські компанії Dronehub та Rectangle разом із чеською Gina Software, австрійськими Bladescape та Brimatech Services, іспанською NTT Data та фінським Лаппеенрантським технологічним університетом заснували проєкт HUUVER, в рамках якого під егідою ЄС вони створюють гусеничну платформу-всюдихід із повітряними гвинтами. Передбачається, що вона поєднуватиме в собі переваги як дронів, так і наземних роботів.

Європейський дрон-танк HUUVER проїхав по землі й злетів у небо

Нещодавно інженери проєкту провели дебютні демонстраційні випробування свого рішення. Представлений прототип HUUVER 137 сантиметрів завдовжки, 84 — завширшки, 56 — заввишки й важить 23 кілограми. Живиться він від вбудованих літієвих акумуляторів. Пересуваючись тільки по землі, дрон-танк здатний пропрацювати на одній зарядці до 10 годин. Злітає він за допомогою восьми гвинтів, розташованих усередині гусениць. У повітрі HUUVER може провести до 20 хвилин.

Незвичайний апарат-гібрид підтримує як дистанційне керування, так і роботу у повністю автономному режимі. Він оснащений оптичною камерою Sony з роздільною здатністю 4К, тепловізором FLIR, супутниковою системою навігації Galileo, а також лідаром Velodyne Puck LITE та мікропроцесором Nvidia Jetson AGX Xavier – останні два дозволяють приладу самостійно виявляти й облітати або об’їжджати перешкоди.

Розробники кажуть, що проєкт вже пройшов стадію R&D й перейшов до процесу комерціалізації. Коли розробка з’явиться на ринку, наразі невідомо. Найімовірніше, вона знайде застосування у промислових, військових й рятувальних місіях, наприклад, зможе екстрено доставляти товари медичного призначення на великі відстані у складній місцевості.