В Атлантиці горить величезний вантажний корабель із 3 965 автомобілями Volkswagen Group на борту, близько чверті з яких – це Porsche. За оцінками компанії, 1100 її автомобілів знаходяться на борту Felicity Ace, вантажного корабля розміром приблизно з три футбольних поля. Крім того, на борту находяться автомобілі Volkswagen, Bentley та Lamborghini.

Felicity Ace прямував з Німеччини до порту Род-Айленда, коли в середу вранці подав сигнал лиха, повідомивши про пожежу на одній зі своїх вантажних палуб. Згідно з заявою ВМС Португалії, всі 22 члени екіпажу були успішно евакуйовані та не потребували медичної допомоги.

1100 автомобілів Porsche горять на борту вантажного корабля разом з Audi, Volkswagen, Bentley та Lamborghini

На борту корабля загорілися акумулятори невідомої кількості електромобілів, повідомив капітан Жоао Мендес Кабекас з порту Орташ, який є найближчим до місця розташування корабля. Наразі невідомо, чи батареї стали причиною пожежі. Для гасіння пожежі знадобляться фахівці з гасіння батарей.

«Корабель горить від одного кінця до іншого… все горить приблизно на п’ять метрів над ватерлінією», – говорить Кабекас.

Зараз власник судна розробляє план відновлення покинутого судна. Буксирні човни прямують з Гібралтару та Нідерландів і, як очікується, прибудуть до місця розташування судна наступного тижня.