Починаючи з версії Windows 10, Microsoft все частіше змушує користувачів заводити обліковий запис Microsoft. Користувачів Windows 11 Home ця вимога зачепила минулого року — користувачі не могли обійтися створенням локального облікового запису в процесі встановлення операційної системи.

Тепер Microsoft заявляє, що планує оновити Windows 11 Pro так, щоб операційна система вимагала обов’язкового підключення до Інтернету та наявності облікового запису Microsoft на етапі початкової установки. Це нововведення явно не сподобається багатьом користувачам, які сподівалися уникнути збору даних та телеметрії Microsoft.

Уникнути примусового збору даних можна лише використовуючи фіктивний обліковий запис Microsoft на етапі встановлення та налаштування операційної системи, а потім створюючи для себе локальний обліковий запис. Метод “відключити комп’ютер від Інтернету під час встановлення” для створення локального облікового запису просто перестане працювати.

Зараз компанія Microsoft тестує цю зміну в нових збірках і, ймовірно, найближчими місяцями вона буде поширена на Windows 11 Pro.