The Last of Us – це пригодницька гра з видом від третьої особи, яка вийшла виключно на консолях Sony. Гра виявилася бездоганним хітом, частково завдяки добре прописаним головним героям гри, Елі та Джоелу. Гравці та рецензенти похвалили творців гри, компанію Naughty Dog, за зрілий сюжет та реалістичні та глибокі стосунки між героями. Майже від початку було зрозуміло, що The Last of Us – ідеальний матеріал для екранізації, і HBO вважає так само.

Гра The Last of Us представляє альтернативну, постапокаліптичну версію світу. Людство було майже знищено через небезпечний грибок, який еволюціонував і почав заражати людей. Заражені, своєю чергою, перетворюються на агресивних звірів, які нападають на всіх на своєму шляху. Ті люди, що вижили, замкнені в анклавах, намагаються виживати й далі, але раптово з’являється шанс на порятунок у вигляді дівчинки Елі. Вона має дістатися до бази вчених за допомогою Джоела, одинаки та контрабандисту.

Коли було оголошено, що HBO та творці The Last of Us співпрацюватимуть при створенні однойменного серіалу, новина була зустрінута з ентузіазмом. Ще однією гарною новиною стала участь Педро Паскаля, актора, відомого завдяки серіалам Game of Thrones, Narcos та The Mandalorian. Періодично публіковані кадри зі знімального майданчика також виглядали перспективно, і здавалося, що робота над постановкою просунулась досить далеко, щоб прем’єра The Last of Us відбулася ще у 2022 році. На жаль, остання інформація не вселяє оптимізму в цьому відношенні.

Попри попередні припущення, серіал The Last of Us не дебютує у 2022 році. Таку інформацію надав головний спеціаліст з контенту HBO Кейсі Блойс в інтерв’ю The Hollywood Reporter. На запитання, коли варто чекати на дату виходу серіалу, Блойс відповів: “Знімання прямо зараз відбуваються в Канаді. Ми ще не оголосили дату виходу. Але точно не 2022 року. У Калгарі ще знімають”.