Аеротаксі Prosperity I випробували переходом з режиму вертикального зльоту та посадки в режим літака. Як повідомляє його розробник — китайська компанія Autoflight, тестовий політ був безпілотним і проходив на висоті 150 метрів.

Відзначимо, що Autoflight відома як розробник вантажних безпілотників. Але минулого року вона представила концепт електричного аеротаксі Prosperity I. Цей апарат буде виконаний за схемою двобалкового літака з розмахом крила у 12,8 метра й матиме вісім пропелерів для вертикального зльоту та посадки, а також три штовхаючі гвинти.

За ствердженням розробників, Prosperity I зможе літати на крейсерській швидкості 200 кілометрів на годину, а його дальність при повному завантаженні становитиме 250 кілометрів. Салон аеротаксі буде розрахований на трьох-чотирьох пасажирів з багажем.

Autoflight планує сертифікувати апарат у Європі та в Китаї до 2025 року. Його прототип вперше піднявся у повітря торік у жовтні, а нещодавно – успішно виконав плавний перехід із режиму вертикального зльоту та посадки в менш енерговитратний літаковий режим.

Як повідомляють інженери, під час нових випробувань демонстратор Prosperity I піднявся на висоту 150 метрів і потім увімкнув штовхаючі гвинти. На швидкості приблизно 170 кілометрів на годину він повністю перейшов у літаковий режим — підйомні пропелери перестали працювати, зафіксувавшись в обтічній позиції. У горизонтальному польоті аеротаксі розігналося до 198 кілометрів на годину. Після цього апарат знову перейшов у режим VTOL й успішно приземлився.

За словами розробників, за допомогою Prosperity I можна буде організувати як швидкісне сполучення між частинами міста або між містом й аеропортом, так і спішні міжміські перевезення й поїздки у сільську місцевість. Передбачається, що можливість пересуватися повітрям дозволить скоротити тривалість поїздок, які сьогодні на автомобілі займають години, приблизно до 10 хвилин, причому ціна перельоту на аеротаксі буде такою ж, як поїздка на звичайному автомобільному таксі, зазначають в Autoflight.