Управління з контролю за продуктами та ліками в США дозволило використання додатку для смартфонів Tandem Diabetes Care, за допомогою якого можна програмувати інсулінові ін’єкції помпи t:slim X2. “Це перший застосунок як для iOS, так і для Android, який може доставляти інсулін”, — йдеться у заяві компанії. Раніше контролювати процес доводилося через саму помпу.

Завдяки цьому оновленню користувачі помп зможуть програмувати або скасовувати болюси інсуліну, які приймаються під час їжі та мають вирішальне значення для контролю рівня цукру в крові. 

“Введення інсуліну під час їжі зараз є найпоширенішою причиною взаємодії людини зі своєю помпою, а можливість робити це за допомогою програми для смартфона — це зручне та дискретне рішення”, — сказав Джон Шерідан (John Sheridan), президент і генеральний директор Tandem Diabetes Care.

Такий застосунок може бути значним покращенням для людей, які віддають перевагу не діставати помпу у публічних місцях, або закріплювати її на спідній білизні.

Tandem Diabetes Care — провідна компанія з Каліфорнії, яка займається пристроєм для контролю діабету. Її мобільний додаток t:connect вже відображає рівень цукру в крові користувачів, історію інсулінових ін’єкцій, а також будь-які сповіщення та тривоги. Він доступний на iOS та Android у Сполучених Штатах.

У заяві Tandem сказано, що компанія запустить нове оновлення болюсів для окремих користувачів навесні перед широким запуском цього літа.