Поточні версії браузерів Chrome і Firefox — 98 та 97 відповідно, тож соті версії вже не за горами. Проте це не привід святкувати для розробників — виявляється, є сайти, яким “не сподобається” тризначне число у рядку User-Agent браузера.

Mozilla ще минулого року розпочала експеримент з метою з’ясувати, як різні сайти реагуватимуть на версії браузера 100 та вище й нарешті поділилася його результатами. Більшість сайтів працюватимуть як і раніше, проте виявилася невеличка кількість сайтів, у яких виникнуть проблеми — причому серед них є й доволі великі (наприклад, сайти Bethesda та Yahoo).

Баги можуть бути різними — від повідомлень “версія браузера не підтримується” до помилок 403 та проблем із відображенням сторінок. Деякі з них уже виправлені, проте лишаються й досі наявні. Chrome 100 має вийти у березні, Firefox 100 — у травні, тому їх розробники сподіваються, що за цей час власники сайтів “протестуються” на наявність проблем і встигнуть їх виправити. Якщо ж ні — обидва браузери можуть “заморозити” номери версій на “99” у рядках User-Agent.

За бажанням користувачі можуть самостійно перевірити працездатність різних сайтів з майбутніми версіями браузерів: наприклад, поточна версія Firefox Nightly вміє “прикидатися” Firefox 100 (відповідний параметр можна знайти у налаштуваннях браузера).

Ювілейні версії Chrome та Firefox можуть “зламати” деякі сайти