“Хороші боти”, на думку керівництва соцмережі Twitter, — це облікові записи з автоматизованими твітами, які пропонують легітимний контент. Ще у вересні минулого року компанія оголосила, що тестує новий спосіб ідентифікації таких “хороших ботів” з обмеженою кількістю користувачів.

І ось тепер мітка “Хороший бот” доступна всім без винятку користувачам соцмережі. Відповідно до заяви Twitter, мітку було введено для того, щоб допомогти людям стежити за автоматизованими обліковими записами з актуальним легітимним контентом. Користувачі, які керують автоматизованими обліковими записами Twitter, тепер зможуть повідомити своїм передплатникам, що це “хороші” боти.

#GoodBots допомагають людям залишатися в курсі корисної, розважальної та актуальної інформації – від кумедних мешапів емодзі до останніх новин. Починаючи з сьогоднішнього дня, всі автоматизовані облікові записи зможуть додати новий ярлик до Профілю облікового запису. Цей ярлик дасть людям у Twitter додаткову інформацію про бот і його цілі, щоб допомогти їм вирішити, за якими акаунтами стежити, з якими взаємодіяти і яким довіряти.

Twitter надав можливість відрізняти “хороших” ботів від “поганих”

Облікові записи, визначені як “хороші боти”, можуть бути ідентифіковані за допомогою іконки робота, за якою слідує напис “Automated” прямо над твітом або профілем. Також користувачі можуть знайти інформацію про розробника, який створив цього бота.

Крім маркування ботів, компанія нещодавно оголосила про запуск бета-версії нової функції під назвою “Безпечний режим”, яка покликана автоматично блокувати “небажані взаємодії”, що з’являються у стрічці користувачів. У той час як “Хороші боти” вже доступні по всьому світу, “Безпечний режим” спочатку спробують користувачі в США, Великій Британії та Канаді.