Spotify продовжує інвестувати в подкасти — компанія оголосила про покупку Chartable та Podsights. Це дві найбільш відомі компанії, що займаються маркетингом та рекламою подкастів. Ціна придбання не розголошується, проте це перше велике придбання, зроблене компанією цього року.

І Podsights, і Chartable дозволяють операторам подкастів та аудіостанцій бачити, хто слухав ту чи іншу передачу, чи чув конкретний слухач рекламу в рамках цієї передачі та чи він зробив якісь дії після прослуховування. Компанія Spotify заявила, що планує використовувати технологію Podsights не тільки в подкастах і поширить її на “всю платформу, включаючи аудіорекламу у музиці, відеорекламу та дисплейну рекламу”.

Що стосується придбання компанії Chartable, то вона націлена на самих творців, а не на рекламодавців, багато в чому завдяки таким технологіям, як SmartLinks. “Завдяки цим інструментам видавцям буде простіше перетворити інформацію про аудиторію на конкретний продукт і таким чином збільшити свою аудиторію”, – пише Spotify. Тож це просто питання з’ясування переваг слухачів та пропозиції їм саме того продукту, який вони хочуть.

Оскільки Spotify прагне зробити свою платформу найкращою в області аудіо серед конкурентів, це придбання має велике значення. Зрештою, якщо компанія хоче, щоб рекламодавці купували рекламу на її платформі, їй необхідно якнайточніше знати, хто слухає цю рекламу і що вони робитимуть після її прослуховування. Маркетинговий аналіз також дуже важливий для творців програм, які будуть упевнені, що не вкладають невиправдані кошти. Таким чином, придбання допоможе як рекламодавцям, і самим творцям.