Як повідомляє Tom’s Hardware, майбутня гра для Switch під назвою “Nintendo Switch Sports” тепер передбачає використання платформи AMD для підвищення роздільної здатності зображення з відкритим вихідним кодом. Видання відзначило, що ця гра для Switch може стати першою грою на платформі, в якій використовуватиметься технологія AMD, відома під назвою FidelityFX Super Resolution.

Згідно з недавнім звітом, хоча алгоритм AMD FidelityFX Super Resolution є повністю відкритим, ті, хто використовуватиме його в проєктах, що приносять прибуток, зобов’язані вказати це в ліцензії. Пікантності ситуації додає той факт, що Switch побудована на SoC Tegra X1 виробництва NVIDIA.

Nintendo Switch Sports використовуватиме технологію AMD FidelityFX

Ця SoC була випущена в середині 2015 року, і хоча її продуктивність була гарною на момент випуску, сьогодні на цій платформі важко зробити так, щоб ігри мали кращий вигляд. Використовуючи технологію FSR від AMD, що працює на всіх сучасних GPU, Nintendo може покращити якість картинки у своїх іграх без значних інвестицій.

Користувач Twitter під ніком @NWPlayer123 помітив, що ліцензійна угода з кінцевим користувачем гри “Nintendo Switch Sports” передбачає використання алгоритму AMD. Таким чином, навіть якщо Nintendo ще офіційно не оголосила про підтримку FSR від AMD, ліцензія на майбутню гру дозволяє припустити, що вона це зробить.

При цьому схоже, що ігровий технологічний гігант використовуватиме функцію масштабування для цієї конкретної гри. Проте Tom’s Hardware вважає, що підтримка FSR від AMD відкриває можливість того, що інші гри для Switch незабаром використовуватимуть цю функцію.