Microsoft вносить кілька змін в AltspaceVR для боротьби з харасментом у сервісі віртуальної реальності, який був куплений у 2017 році. На сьогодні компанія видалила соціальні простори Campfire, News та Entertainment Commons, де користувачі AltspaceVR могли вільно збиратися та спілкуватися один з одним. Але ця сама свобода також означала, що харасмент став постійною проблемою.

Крім закриття просторів, тепер за замовчуванням для всіх користувачів у AltspaceVR увімкнена функція Safety Bubble. Вона створює бар’єр для запобігання доступу інших користувачів в особистий простір вашого аватара. І останнє, але не менш важливе, Microsoft каже, що програма автоматично вимикає звук нових відвідувачів, коли вони вперше приєднуються до події. Розробники пообіцяли збільшити модерацію та покращити рейтинги вмісту подій, щоб доповнити ці зміни.

Компанія також заявила, що у найближчі тижні почне вимагати від людей використання облікового запису Microsoft для доступу до AltspaceVR. Відповідно до цієї вимоги батьки отримають можливість використовувати функцію сімейної безпеки компанії, щоб обмежити час, який їхні діти можуть проводити в додатку.

«Оскільки такі платформи, як AltspaceVR, розвиваються, важливо, щоб ми дивилися на існуючий досвід і оцінювали, чи адекватно вони обслуговують потреби клієнтів сьогодні та в майбутньому», — сказав Алекс Кіпман, керівник відділу змішаної реальності Microsoft.

Не тільки компанія Microsoft зіткнулася з проблемою харасмента у віртуальній реальності. На початку лютого Meta запустила функцію під назвою Personal Boundary для Horizon Worlds. Як і Safety Bubble від AltspaceVR, він створений, щоб запобігти доступу одних користувачів до особистого простору інших.