Чи можна поєднати електромобіль та спортивний світ AMG? Компанія Mercedes дає ствердну відповідь на це питання. Навіть не одну відповідь, а одразу дві – у вигляді електромобілів Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC та Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+.

Це нові «заряджені» седани, що побудовані на основі вже відомої моделі Mercedes EQE – аналога традиційного Mercedes Е-класу. Тобто перед нами досить великий седан (довжина 4,95 метра), що вирізняється не тільки зовнішнім виглядом, але також спортивною атрибутикою: 21-дюймові колісні диски та збільшені передні гальма діаметром 415 мм, аеродинамічні бампери, спойлер на кришці багажнику.

Та й загалом, нові електромобілі вражають технічними деталями. Обидві версії отримують акумулятор місткістю 90,6 кВт⋅год, повний привод з двома електромоторами, пневматичну підвіску. При активації спортивних налаштувань підвіски, кліренс зменшується на 15 мм для покращення стійкості. Також передбачено повно-кероване шасі: задні колеса можуть повертатися для полегшення маневрування на низькій швидкості та поліпшення керованості на високій.

Загальна потужність електромобілю Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC складає 350 кВт або 476 к.с., прискорення 0-100 км/год займає лише 4,2 секунди, максимальна швидкість сягає 210 км/год, дистанція пробігу – до 533 км за правилами вимірювань WLTP. Версія Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ вирізняється збільшеною потужністю та покращеними швидкісними можливостями: сумарно 505 кВт або 687 к.с. (з пакетом AMG Dynamic Plus), прискорення 0-100 км/год за 3,3 секунди, а також до 240 км/год максимальної швидкості. Проте дистанція пробігу менша – 518 км за циклом WLTP.

Подвійний заряд: презентовано спортивні електричні седани Mercedes-AMG EQE 43 та EQE 53

Варто відзначити можливість рекуперації з максимальною потужністю до 260 кВт, а також відмінні показники заряджання: 11-22 кВт при підключенні до джерела змінного струму, або навіть 170 кВт при використанні зарядної станції постійного струму. Крім того, електромобіль Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ додатково вирізняється зміненими електромоторами, розрахованими під більшу потужність, новими інверторами струму, більш розвиненою системою охолодження.

А ще обидва електричних седани вирізняються характерним спортивним інтер’єром: оригінальне кермо, металевий декор на педалях, спортивні сидіння. Передня панель вражає величезним цифровим простором (хоча насправді це три дисплеї під одним склом) та можливістю оновлення програмного забезпечення у режимі OTA або «Over The Air», що вже стало звичним для найсучасніших електромобілів.

Очікується, що електромобілі Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC та Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ надійдуть до продажу одночасно зі стандартним седаном Mercedes EQE. Враховуючи зацікавленість заможних українців у електромобілях та легендарному позначенні «Mercedes AMG» варто очікувати появу цих заряджених седанів також і в Україні.