Батарея в Hummer EV скоріше за все важить більше, ніж ваш хетчбек

Електрокари частіше за все важать більше за свої аналоги з двигунами внутрішнього згоряння. Провиною у цьому слугують великі та іноді просто важезні батареї. Як виявилося, вони можуть важити більше за компактні автівки. І це доволі вражаюче.

Новий електричний Hummer важить трохи більше за 4,1 тонни, що вже як три компактні машинки для міста. І не менш винятковою є вага окремо його батарейного блоку, яка складає 1326 кг. Такої ваги може бути навіть невеликий кросовер. 

Але редактор The Verge звернув увагу на ще один аспект таких авто. Важкі транспортні засоби більше забруднюють довкілля, ніж легші, незалежно від того, чи виділяють вони якісь викиди. Усі транспортні засоби виробляють невихлопні викиди з різних джерел, включаючи гумові шини, дорожній пил та гальма. Це особливо актуально для електромобілів, завдяки додатковій вазі від їх акумуляторів.

Ось що про це каже Організації економічного співробітництва та розвитку:

Системи рекуперативного гальмування можуть зменшити знос гальм, але зношування шин, знос дорожнього покриття та ресуспензія дорожнього пилу залишаються значними джерелами викидів, не пов’язаних з вихлопними газами. Такі викиди, насправді можуть бути вищими для електромобілів, ніж для їх звичайних аналогів, оскільки важкі батареї в електромобілях означають, що вони зазвичай важать більше, ніж аналогічні звичайні транспортні засоби. Особливо це стосується електромобілів з більшим запасом ходу, які потребують більших акумуляторних батарей.

І Hammer EV тут не є поодиноким випадком. Ford F-150 Lightning за розмірами майже такий самий, як його звичайна версія з ДВЗ. А важить він 3,25 тонни, що завдяки батареї у 900 кг, на 35% більше.

Але принаймні Hummer EV має отримати великий запас ходу від цієї масивної батареї. Згідно з даними тестів GM, він проїде 329 миль (529 км) на одному заряді з 212,7 кВт•год корисної енергії в акумуляторі. І він споживатиме енергію на рівні 47 MPGe (еквівалент миль на галон), що є одиницею вимірювання EPA для рівня споживання енергії електромобілем для порівняння з транспортними засобами, що працюють на паливі. І це на 33% менше, ніж показник електричної вантажівки Rivian R1T в 70 MPGe, як зазначає Car & Driver.

Більше коментарів!