Оновлений електромобіль Mercedes EQA подолає до 560 км – це рекорд класу

Компактний електричний кросовер Mercedes EQA гордо несе трипроменеву зірку. До речі, відтепер вона встановлена на оновленій чорній панелі, що прикрашає передню частину електромобіля замість звичної решітки радіатора.

Також щойно представлений оновлений електромобіль Mercedes EQA привертає увагу зміненим переднім бампером, новими варіантами колісних дисків, свіжими кольорами кузова – наприклад, ось таким насиченим синім.

Відверто кажучи, зміни не радикальні; але помітні. Ось і в салоні так само: звична архітектура передньої панелі, проте відтепер для Mercedes EQA пропонується нове кермо з сенсорними перемикачами та покращені голосові функції фірмової системи MBUX.

До речі, віднині 10,25-дюймовий сенсорний дисплей, де відображаються налаштування MBUX, включено у стандартну комплектацію. Ось наче й всі ключові оновлення для Mercedes EQA – ну таке собі, не густо…

Якби не одне «але»: оновлений електромобіль Mercedes EQA суттєво збільшив запас ходу – виробник обіцяє до 560 км за циклом WLTP на одній повній зарядці акумулятора. До речі, про збільшення останнього не повідомлялось (було 67 кВт·год), але заявлено про використання нових шин зі зменшеним опором коченню та покращення аеродинаміки.

Отже, збільшення запасу ходу вдалось досягти шляхом оптимізації конструкції. Й тепер значення у 560 км робить Mercedes EQA рекордсменом свого класу! Щоправда, цього рекордсмена доведеться зачекати: продажі стартують під кінець 2023 року або на самому початку 2024 року – в залежності від певного ринку збуту.