Електрифікація модельного ряду для PEUGEOT – це нова стратегія розвитку та зростання бренду. У тому числі це стосується й України: адже в нашій країні електрифіковані автомобілі (гібриди та електромобілі) стають все популярнішими. Тому PEUGEOT після старту продажів в Україні гібридного plug-in кросовера PEUGEOT 3008 Hybrid4, компанія привезе повністю електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER.

Електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER – вже скоро в Україні

PEUGEOT RIFTER – тепер з електроприводом

Електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER створено на основі вже відомого автомобіля PEUGEOT RIFTER і пропонує всі переваги даної моделі: платформа ЕМР2 (Efficient Modular Platform 2), збільшений кліренс та захисні пластикові накладки, вибір двох варіантів довжини кузова (4,40 м або 4,75 м), а також 5- або 7-місний салон за бажанням покупця, багажний відсік від 775 до 4000 літрів. Разом з тим, мінівен PEUGEOT e-RIFTER оснащується повністю електричним приводом, що складається з двох основних елементів – електромотора максимальною потужністю 100 кВт або 136 к.с., та акумуляторної батареї місткістю 50 кВт⋅год, яка забезпечує запас ходу до 280 км (за вимірювальним циклом WLTP). Акумулятор встановлений в нижній частині кузова, що ніяк не впливає на внутрішній простір салону.

Електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER – вже скоро в Україні

При цьому використання електродвигуна забезпечує навіть додаткові переваги. Одним з них є швидкий відгук електромотора на натискання педалі акселератора, що підвищує задоволення від водіння — адже електромотор готовий практично миттєво розвивати потужність 100 кВт і крутний момент 260 Нм. Як результат, електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER забезпечує максимальну швидкість 130 км/год та непогану динаміку: 0-100 км/год за 11,7 секунди, прискорення 80-120 км/год за 9,4 секунди.

Рідинне охолодження, різні варіанти заряджання

Електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER оснащений комбінованою рідинною системою охолодження, в якій тепло від акумулятора використовується для обігріву салону. З одного боку – це допомагає знизити витрату енергії для обігріву салону. З іншого боку – рідинна система охолодження дає можливість підтримувати оптимальну робочу температуру акумулятора під час роботи або зарядки (до 100 кВт), що сприяє продовженню терміну служби батареї.

Електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER – вже скоро в Україні

Електромобіль PEUGEOT e-RIFTER пропонує вибір із двох типів вбудованих зарядних пристроїв: 1-фазною потужністю до 7,4 кВт або 3-фазною потужністю до 11 кВт (опція). В останньому випадку для повного заряду акумулятора потрібно близько п’яти годин при живленні від зарядного пристрою типу Wallbox. Також можна скористатися станціями швидкого заряджання з живленням постійним струмом потужністю до 100 кВт – так акумулятор можна зарядити до 80% за 30 хвилин.

Зміни в салоні: цифровий кокпіт та перемикач e-Toggle

Електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER отримав низку еволюційних відмінностей у салоні, які відповідають його електричній суті. Наприклад, для новинки доступний цифровий кокпіт PEUGEOT i-Cockpit на основі 10-дюймового HD-дисплея. Даний екран дозволяє відстежувати рівень заряду акумулятора, витрату і рекуперацію енергії, запас ходу на заряді акумулятора, що залишився. Крім того, електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER отримав селектор e-Toggle із положеннями P-R-N-D замість традиційного важеля АКПП.

Електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER – вже скоро в Україні

Слід зазначити, що новий електричний мінівен PEUGEOT e-RIFTER – це далеко не всі новинки-електромобілі від Бренду PEUGEOT, які цього року очікуються для українських автолюбителів.