Минулий сезон “Королівських перегонів” був неперевершеним для всіх, як гонщиків, так і глядачів. Доля титулу не була визначена до останнього кола останньої 22-ї гонки. Таке хоч і трапляється, але не так часто. Тож слідкувати за подіями протягом усього року було неймовірно цікаво. Шалений був рік.

Netflix вже чотири роки невпинно “переслідує” “Формулу-1” та документує кожний вікенд зсередини, беручи коментарі у пілотів, команд та інших залучених осіб, висвітлює ключові та цікаві моменти боротьби за титул та стосунки між “ворогами” на треках по всьому світу.

Традиційно, серіал виходить перед початком нового гоночного року. Перші тести заплановані на 23-25 лютого в Іспанії та 10-12 березня у Бахрейні, де за тиждень після цього й почнеться новий сезон “Формули-1”. Четвертий сезон Drive to Survive (“Ганяти, щоб виживати”) як раз виходить посередині другої сесії тестів та дає фанатам тиждень на те, щоб пригадати події минулого року у типовій драматичній манері від Netflix.

Нагадаємо, що у 2021 році чемпіоном став пілот команди Red Bull Racing голландець Макс Ферстаппен (Max Verstappen), син Йоса Ферстаппена (Jos Verstappen), який також брав участь у перегонах з 1994 по 2003 рік. Макс набрав 395,5 очок, що принесло йому перший чемпіонський титул у “Формулі-1”. Друге місце з 387,5 очками посів семиразовий чемпіон, англієць Льюїс Гамільтон (Lewis Hamilton) з команди Mercedes-AMG Petronas. Його напарник по команді, фін Вальтері Боттас (Valtteri Bottas), отримав 226 очок і зайняв третю сходинку в сезоні. Це дозволило команді Mercedes-AMG Petronas отримати кубок конструкторів.

Регламент по болідах цього року новий, що має принести в “Формулу-1” багато змін. Про це ми розповімо трохи згодом. А наразі чекаємо презентації болідів усіх команд, тести, Drive to Survive та початок, сподіваюся, не менш захоплюючого гоночного року, ніж минулий.