У Бельгії незабаром можна буде обрати чотириденний робочий тиждень у рамках низки реформ ринку праці. Узгоджений багатопартійним коаліційним урядом країни пакет реформ також дасть співробітникам право відключати робочі пристрої та ігнорувати повідомлення, пов’язані з роботою, у неробочий час не побоюючись наслідків.

«Ми пережили два важкі роки. Цією угодою ми встановили маяк для більш інноваційної, сталої та цифрової економіки. Мета полягає в тому, щоб зробити людей і бізнес сильнішими», — заявив прем’єр-міністр Бельгії Олександр де Кроо на пресконференції, присвяченій низці реформ.

Працівники ґіґ-економіки також отримають сильніший правовий захист відповідно до нових правил, а штатні співробітники зможуть працювати за гнучким графіком на вимогу.

Однак внесення реформ до закону може зайняти місяці, оскільки законопроєкт має пройти кілька читань федеральними законодавцями, перш ніж він буде прийнятий.

Значна частина нових трудових реформ у Бельгії впливає на баланс між роботою та особистим життям працівників як у державному, так і приватному секторах. Проєкт пакету реформ, узгоджений федеральним урядом країни, надасть працівникам можливість вимагати чотириденний робочий тиждень.

«Це має бути зроблено на прохання працівника, при цьому роботодавець повинен вказати вагомі причини для будь-якої відмови», – заявив на пресконференції міністр праці Бельгії П’єр-Ів Дермань.

Співробітники зможуть працювати чотири дні на тиждень упродовж шести місяців. Після цього вони можуть вибрати: продовжити домовленість або повернутися до п’ятиденного тижня без жодних негативних наслідків.

Згідно з бельгійською системою, співробітники зможуть скоротити п’ятиденний тиждень до чотирьох днів. На практиці це означає збереження 38-годинного робочого тижня з додатковим вихідним днем, що компенсує триваліший робочий день.

Працівники також зможуть вимагати змінного графіка роботи. Мінімальний період сповіщення про зміну також змінюється: тепер компанії повинні надавати розклад не менше ніж за сім днів.

«Це піде на користь тим, хто хоче проводити більше часу зі своїми дітьми», — сказав Дермань у своїй заяві, додавши, що пропозиції будуть особливо корисними для розлучених батьків, які ділять опіку над дітьми.

У січні державні службовці, які працюють на федеральний уряд Бельгії, отримали право відключати робочі пристрої та ігнорувати повідомлення у неробочий час без наслідків з боку начальства. Тепер усі бельгійські працівники, зокрема у приватному секторі, отримають таке ж право, заявив Дермань.

«Кордон між роботою та особистим життям стає все більш розмитим. Ці безперервні вимоги можуть завдати шкоди фізичному та психічному здоров’ю працівника», – сказав міністр праці.

На практиці новий закон поширюватиметься на всіх роботодавців зі штатом понад 20 осіб. Очікується, що вони вестимуть переговори з профспілками щодо включення права на відключення до колективних договорів.

Пакет реформ також націлений на гіг-економіку: працівники таких платформ, як Uber, Deliveroo та Just Eat Takeaway, отримують страховку від виробничих травм та чіткіші правила, що визначають, хто є самозайнятим, а хто ні.